Tuesday, July 30, 2013

Agar agar kering - Pretty Gift on a budget

I know it is a lot to spend  when you have over a thousand guest coming to your wedding and being your special day you may wish  to give each one of them something nice to bring home as a gesture of appreciation .

Bakes tentunya  selalu menjadi pilihan... but it is hard to offer it at a low price with the increase in prices of good butter , almond ,cocoa and most of all TNB tariff...huhu...

So another option is agar2 kering...( sun dried rock sugar dried jelly) .they are indeed pretty and with a little creativity in packaging.. you can make them look presentable for your guest.. CSTs dried jelly are less sweet...

 
 

 

Thursday, July 25, 2013

Chocolate Chip Cookies - All season fav cookie

Unlike biskut2 lain yang bermusim , Choc chip cookies  sentiasa ada permintaan , samaada untuk majlis sebagai buah tangan atau hanya sekadar stok untuk sendiri makan. Hanya perlu ada base recipe yang sesuai citarasa seterusnya boleh olah ikut suka nak masukkan apa...
 


 
 


Tuesday, July 16, 2013

Danish butter cookies -Melt in your mouth

It has been sometime since I last shared a recipe... After my post on butter cookies semalam , a few friends and fb likes minta share recipe I guna . Oh there are thousands on the internet and it is just a matter of picking one that you like the most. and not too complicated to make.In the era of information you can be spoilt for choices... so no secret recipe is so secret...

I have tried a few recipe for butter cookies and I have decided to use this one ( less fuss yet so sedap). Most importantly mesti guna good butter...biar mahal sikit...you can tell the difference bila guna  cheap butter berbanding dengan  yang mahal...bau pun dah lain...

Ok.. for those yang nak jimat masa raya ni..bake your own cookies...they are not as hard as you think... boleh hias butter cookies ni with coloured sugar, chocolate drizzle..hundred thousand etc...if you want it to taste chocolaty... add in 1 tbsp of cocoa powder to the recipe... Happy baking...
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     200g Soft butter - SCS/ Anchor  butter   very soft butter
 
 
 
 
 
     320g Plain flour - 2 3/4 cup sifted
 
 
 
 
 
     130g Icing sugar - sifted - 1 1/4 cup
 
 
 
 
 
     2 tbsp Vanilla extract
 
 
 
 
 
     1 egg ( 60gm) - lightly beaten
 
 
Mix semua sampai lembut ( tak payah fikir nak masuk mana dulu... gaul je semua sampai sebati & lembut ), fill in dalam piping bag and pipe it out dengan your favourite nozzle... kalau nak yang mcm kat atas  guna nozzle open star..( Goggle You Tube - How to make Danish butter cookies...)..Bake at 150 deg ( upper lower heat + fan ) for 10 min....