Friday, February 22, 2013

Taking A Break- Istanbul ....Aku datang!!!

Masa kerja dengan company, good performace akan dibayar bonus , ada kenaikan pangkat , naik gaji dan macam macam lagi as an acknowledgement that I am being appreciated..hmm...Hakikat sebenarnya.....more responsibility..less time for family dan diri sendiri....huhu..
 
Anyway, bila kerja sendiri .....mesti lebih hargai and reward diri....kerja kat rumah ni berkali2 ganda lebih mencabar tau... multi tasking...its hard work dan  mana nak ada tidur waktu siang  like most people would imagine.
 
So annually now , I will have a target untuk achieve something and later ada reason to reward myself ...and how do I reward myself?.....Pack my bags, jump on a plane and holiday...yippieee...
 
I have travelled the globe since umur 3 tahun when my parents studied in the states so I guess ..travelling has always been in me  and will continue to do so selagi ada rezeki ...
 
This time it is-Istanbul....Yup Istanbul Aku datang..( nak tengok khazanah Islam di Blue mosque)....followed by the real reason for my journey....Umrah.....It has been 3 years since my  Hajj in 2010 ...So here I am packing my bags again with dear hubby, 16th year old son and beloved daddy for this spiritual journey....
  
 
 


CST delivered a total of 4270 cake in jar for the past 12 months ..Fuhh..penat but enjoyed every bake........so who says duduk rumah  tak boleh  buat duit.?!!...haa tu tak masuk cookies in jar lagi...which is more than 5000 jars...other bakes??!..hehe ( Be remided of the hardwork ya dan karenah worker yang pelbagai)....but well it paid off....tak yah masuk MLM pun nak buat duit ....baking ni sah sah rezeki masuk bersih tak ada syubahah.....wajib pastikan penyediaan makanan mengikut piawaian Halal Taiyibbah...buat kerana Allah...tak boleh compromise bahan..

And before I go....feast your eyes on these super yummy peanut butter jelly cookies....

 


No comments:

Post a Comment